tisdag 10 november 2015

Rekordår för unika golfgubbar

Tisdag den 10 november 2015. Termometern på skuggsidans vägg visar +2 grader. Några av greenerna är fortfarande frostvita. Men solen är på väg upp över horisonten och de 70-talet golfspelarna väntar inte förgäves. Kvicksilvret stiger och solens strålar frostar snabbt av gräset. Årets sista utomhusrunda kan starta på Hudiksvalls Golfklubb.
Ni får spela på hela banan. Alla greener är öppna, lovar banchefen Sven-Olof Lindgren.
Ett besked som sätter de morgonstela kropparna i rörelse. Provsvingar, åkarbrasor, lottning och startkort.
Det här är helt fantastiskt, säger tävlingsansvarige Bengt-Arne Pettersson och ler med hela ansiktet. Efter seriespelet med 15 omgångar har GGA haft tisdagsgolf hela hösten. Ibland har vi varit över hundra deltagare.
GGA – Gentlemens Golf Association – är en unik grupp av 148 ideella och golfgalna mogna män över 55 år. Äldste medlemmen är 86 år! Förutom att de själva har oerhört roligt tillsammans gör de stora insatser för att klubben och banan hålls i toppskick.
Gruppens ordförande är Lars-Börje Hellberg. Eldsjäl som också utbildat sin grupp i HLR – hjärt- och lungräddning. Själv räddade han livet på en golfspelare som drabbades av hjärtstopp i somras.
Han betonar också vikten av ideella insatser för att skötsel och klubbverksamhet skall fungera.
Vi har ett bra samarbete med styrelsen och med banpersonalen. Hugger in där det behövs, med städning, klippning och andra insatser. När vi kallar till arbetsdag kommer gubbarna också, säger han.
Men i dag är det golfspel som gäller. Årets sista runda utomhus på Hudiksvalls Golfklubb. Nu väntar en månads speluppehåll. Sedan startar spelet inomhus. På övre planet av klubbhuset finns nämligen en simulator. Där kan man spela på ett hundratal banor från hela världen. Unikt för en golfklubb i Sverige. Ingen annan klubb har en sådan anläggning i sitt eget klubbhus.
I dag, den 10 november, behövdes både toppluva och vinterjacka.
Lars Nordström

I väntan på avfrostning. Ett 70-tal golfspelare avslutade utomhussäsongen på Hudiksvalls Golfklubb den 10 november. Den här dagen fick även damerna vara med, som tidigare avslutat sin egen höstturnering.
Foto: Bengt-Arne Pettersson

Denna artikel kan även läsas på:  http://www.hudiksvallsnyheter.se/361083674

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar