tisdag 18 april 2017

Info från klubbordföranden

Hej golfkamrater

Nu är det dags för en ny golfsäsong. Solen lyser och snön har smält bort, vi väntar bara på att kälen ska försvinna lite till också. Banan har övervintrat på ett bra sätt och framför allt har täckningen av våra greener fungerat utmärkt. Personalen med SO i spetsen har under vintern också utfört en hel del gallring av skog. Främst för att ge greenerna mer sol och luft men också för att göra banan ännu vackrare. Många frivilliga har hjälpt till med städning efter gallringarna men lite finputs återstår och där kan alla hjälpa till, på städdagen lördagen den 22/4 kl 10.00, samling vid klubbhuset.

Ambitionen är att Hudiksvalls golfklubb ska vara en anläggning med ett bredare utbud av aktiviteter som kan locka nya människor ut till området och ge oss potentiellt flera nya medlemmar.
Vintertid kan vi erbjuda ett lättstakat skidspår som är mycket uppskattat.
Många klubbar har även andra aktiviteter sommartid med närhet till golfbanan. Hudiksvalls golfklubb har nu avtalat med ett nytt bolag som ska anlägga Padelbanor i direkt anslutning till vår stora parkering. Dom som står bakom bolaget Hälsinge Padel heter Niklas Bergström, Henrik Sonerud och Erik Hellström, alla medlemmar i klubben.
Padel är den snabbast växande sporten i Sverige. I Spanien och Argentina är det redan den största idrotten efter fotboll sett till antalet utövare. En del banor har redan byggts i anslutning till golfbanor i Sverige exempelvis i Halmstad, Vilshärad och Öregrund. Padel som är en form av tennis ska kunna spelas av alla. Jag har inte prövat men ska….
Avtalet är inget som belastar klubbens ekonomi utan alla investeringar och driftskostnader tas av Hälsinge Padel. Vi får däremot ett litet årligt arrende.

Renoveringen av shopen pågår för fullt och den ska bli mycket rolig att visa upp när den nu snart är klar för nyöppning. Datum för öppnande kommer på hemsidan.

Lekplatsen har påbörjats och även utökad golfbilsparkering är på gång.

Rangen är öppen sedan den 6 april. Laddade rangekort funkar, just nu kan vi inte fylla på eller sälja nya rangekort. Det kommer att fungera så fort shoprenoveringen är klar

Tävlingskommittén har i år haft som målsättning att skapa ett program med stor bredd som kan stimulera många olika kategorier medlemmar och gäster att delta i den ädla tävlingskonsten. Från nybörjare via sällandeltagare till de riktiga tävlingsnördarna. Programmet finns att se på vår hemsida.

Damkommittén har sin vårupptakt tisdag den 2 maj kl. 18.30 på Golfrestaurangen. Anmälan senast fredag 21 april. Mer info på hemsidan.

Svensk golfsports största organisationer gör gemensam sak och lanserar konceptet Golfens dag med premiär 20 maj 2017. Det huvudsakliga målet är att nå nya spelare och tillvarata det stora intresse som finns kring golfen i Sverige. Medlemskommittén håller i detta arrangemang och även där kommer mer info på hemsidan.

Styrelsen, klubbchef, banchef och övrig personal arbetar för att, utifrån våra personella och ekonomiska förutsättningar, leverera bästa möjliga medlemsnytta för så många som möjligt.
För att lyckas och få så många som möjligt nöjda är vi mycket beroende av alla ideella arbetsinsatser. Tack för att ni ställer upp!

Snart ses vi på banan igen. Välkomna ut.

Nils-Erik Blomdahl
Ordförande Hudiksvalls GK 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar