lördag 10 september 2016

Hudikseniorer på Klubbtävling.


Den 8 september åkte 22 spelare för att försvara klubbens färger i en tävling som vi har mot Härnösands seniorer sedan 2009, där vi tävlar om ett snyggt vandringspris. Vi startade kl 06.30 på morgonen från Kattvikskajen och med en strålande chaufför i form av Tommy Hammarstrand. Nu var det inte bara han som strålade utan även solen visade sig på sitt bästa humör.
Väl framme togs vi emot av Åke Jansson som hälsade oss välkommen till en härlig golftävling. Vi var tidigt upp i Härnösand och de flesta började med en morgonfika innan rangen och puttinggreenen fick besök.
Tävlingen genomförs med kanonstart och kl 10.00 small det till och tävlingen var igång. Vädret var som tidigare sagt härligt och banan var utomordentlig så där fanns inget att skylla på. Möjligt att motståndet var större och svårare än vi räknat med, för Härnösand ställde upp fullt lag om 36 spelare och vi var enbart 22 (var var ni andra??), därav ett litet försprång för hemmaklubben. När vi åkte upp hade Hudiksvall fyra inteckningar priset och hade chansen att ta hem det för gott med en femte inteckning . Men här ville Härnösand något annat de hade tre inteckningar inför tävlingen. Om det var antalet fler spelare eller att de på ett bättre sätt kunde behärska banan låter jag läsarna avgöra men vi fick ordentligt med däng denna gång, 70 slag närmare bestämt, enligt reglerna skall vi räkna tio herrar och fem damer. Eftersom vi var smått om folk fick vi bita i det sura äpplet och ta förlusten med jämnmod, våra spelare gjorde vad de kunde och det med goda resultat men vi nådde inte upp till Härnösands nivå, kan vi kanske ta igen nästa år då vi möts på vår bana.
Trots allt så var det några som utmärkte sig lite mer och det var Gunnar Andersson som gick runt på 73 slag och med det blev bäste Hudiksvallsspelare och en 5 plats där Björn Albinsson kom sexa med 75 slag.
Efter tävlingen åt vi en lunch tillsammans och prisutdelning. Här delades det ut priser tre bästa i respektive dam och herrklass, och även gjordes en lottdragning på Scorekorten och här var vi bäst för vi tog 4 priser av 6 möjliga, och med det tackade vi Härnösand för en trevlig runda och åkte hemåt .
Lars-Börje


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar