onsdag 1 juni 2016

Info om senaste tävlingen och Hcp-justering.

Vid senaste tävlingen blev CBA -2/RO. ( Se nedan). Huvuddelen av spelarna hade låga poäng. Därför blev det inte någon hcp-höjning för de som var under buffertzonen. Buffertzonen var mellan 31-34 poäng. De som hade mer är 34 poäng fick en sänkning.
  1. CBA (Computed Buffer Adjustement) kompenserar för extrema spelförhållanden så handicap justeras i ungefär samma utsträckning som under normala förhållanden.
    CBA kompenserar den relativa påverkan som väder och andra förhållanden har på scoreprestationen på samma sätt som slopesystemet kompenserar för den relativa svårigheten i bandesign. Till skillnad från slope tillämpas justeringarna på samma sätt för alla spelare i handicapgrupperna 1-5.
    CBA räknas automatiskt ut av GIT (Golfens IT-system) direkt efter tävlingen och i samband med HCP-överföringen på alla spelare. Det finns ingen möjlighet för någon GIT-administratör att ändra CBA på en tävling, allt sker helt automatiskt.
    Buffertzonen kan som mest förskjutas två steg nedåt (CBA -2). Spelades banan under extremt svåra förhållanden kan CBA få värdet -2/RO vilket innebär att enbart sänkningsscorer registreras och höjningsscorer nedanför buffertzonen inte påverkar den exakta handicapen.
    Buffertzonen kan som mest förskjutas ett steg uppåt (CBA +1), det vill säga banan spelades under onormalt lättspelade förhållanden. Har spelaren 37 poäng sker då ingen sänkning av exakt handicap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar