söndag 12 juni 2016

Förtydligande av reglerna för GH Veterantour

I serien startar 75-klassen först, sedan 65-klassen och sist 55 klassen. Sista boll går ut kl. 15.00. Det kan bli tidigare de sista tävlingarna för att spelarna skall hinna gå i mål innan det blir mörk.
Ungefärlig starttid i klasserna är 75-klassen mellan kl 9-11, 65-klassen kl. 11-14 och 55-klassen mellan kl 14-15. Om man då väljer tidig eller sen start så kan det bara bli inom den tidsintervall respektive klass startar. När startlistan kommer upp får man alltid frågan varför man inte får tidig start när man begär det. Det gäller oftast klass 55 där många jobbar. Men som reglerna är nu kan man inte blanda spelare från olika klasser. Det har gjorts ibland i någon klubb men det beror nog på att någon på kansliet sköter lottningen och inte kan reglerna.
Dessutom gäller att om man avanmäler sig efter det att startlistan är publicerad skall man ändå betala anmälningsavgiften. Det händer ibland att spelare ringer till klubben och avanmäler sig. Kansliet tar då bort spelaren och den som skött lottningen vet inte vad som skett. Har man inte betalt sin anmälningsavgift får man enligt reglerna inte starta i nästa tävling.
Det har införts nya åldersklassen inom bl.a SM. Då gäller 50, 60 och 70 år som gränser. Det kanske även införs nästa år inom GH Veterantour. Beslut om det tas till hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar