torsdag 9 maj 2013

GH Veterantour

Var på ett möte med Distriktet angående ändringar i reglerna för GH Veterantour. Det här är vad som är ändrat i år.
Deltagare: Tävlingarna är öppna för distriktets samtliga manliga spelare som under året fyller minst 55 år och har officiell handicap. Under 2013 är det tillåtet att deltaga fullt ut med både EGA Exakt Handicap och EGA Exakt Tävlingshandicap. Från 2014 måste man ha EGA Exakt Tävlingshandicap för att delta. Det betyder att man måste ha minst 3 handicapgrundande ronder innan man får starta. För er som deltar i GGA-serien är det inget problem då de ronderna är handicapgrundade och redovisas i GIT.
Tävlingsorganisation. Det måste finnas en tävlingsorganisation vid varje tävling och de måste finnas kvar och ta emot korten tills sista tävlande avslutat sin rond. Man får t.ex. inte ha det så att man lämnar sitt kort i en låda som då någon tömmer senare. Förslag fanns att anlita en domare som kan hjälpa till att reda ut ev. protester.
Startordning. Som förut men rekommendationen är att spela 3-bollar med 10 min. mellanrum.
Efteranmälan. En väntelista kan göras upp som man kan använda att fylla upp ev. 2-bollar som uppstår vid t.ex. återbud. I övrigt tas inga efteranmälningar emot.
Återbud skall ske före startlistans publicerande. Vid återbud efter det måste man ändå betala sin startavgift på 100 kr. 
Startavgift. Startavgiften är en startavgift. Om någon har frikort för fritt spel så gäller inte det. Startavgiften 100 kr gäller endast fullvärdiga medlemmar. Greenfeemedlemmar betalar utöver startavgiften gällande greefee.
Spelare i olika klasser får inte blandas i samma boll.
Spelare i 75 klassen får tävla i 65-klassen om de söker dispens före första start.
Avbrytande av tävling. Vid t.ex åska eller att banan är ospelbar kan tävlingen avbrytas. Hur det sker med t.ex. en siren skall det informeras om vid anmälan. Endast tävlingsledningen kan avgöra om spelet skall avbrytas och ev. återupptas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar