lördag 11 mars 2023

Funktion i Trackman



I Trackman finns det en funktion där man kan analysera sina slag. Bilden ovan får man fram om man trycker på Optimizer som finns nere till höger på skärmen och sedan slår något slag. För att slagen skall vara bra bör man få sina värden inom de blåfärgade områdena. De värden som du ser i pilarna är de värden du har på just det slaget. Till vänster ser man den optimala slaglängden man kan få efter vilken club speed man har. Med små bokstäver står den längd du slog. På det sättet ser du om du får ut max av din klubbhastighet. Smashfactor = ballspeed dividerat med clubspeed. Den kan bli max ca 1,5. Attackvinkel är med vilken vinkel du träffar bollen. Är den positiv så slår du uppåt på bollen och negativ slår du nedåt på den. Spin Rate är bollens rotation. Side betyder hur många meter den landar till höger (R) eller vänster (L) om målet. Launch Angle visar bollens vertikala utgångsvinkel. 
Om man har den här bilden framme på datorn när man slår så får man fram resultatet efter varje slag och registrerar man sig på MyTrackman så kan man skicka en rapport dit och sedan sitta hemma och analysera resultaten. 
https://mytrackman.com/

Har du Trackman-appen i telefonen så ser du resultaten även där.

Om du klickar på bilden så blir den större och lättare att läsa.

Testa.

Här ser du de värden man har på PGA-touren.


Titta gärna på filmen https://www.youtube.com/watch?v=LbvwNE3xzlE. Där förklaras en del värden och varför bollen beter sig som den gör. Det sista med wifi fungerar inte på klubbens simulator.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar