lördag 28 mars 2020

Regler för golfklubbar p.g.a Corona


Med anledning av den nu rådande situationen i Sverige med risk för farlig smittspridning har SGF utarbetat följande råd och riktlinjer.
Regeringens nya beslut, med anledning av nytt förbud mot allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare, som gäller från söndag 29 mars.
Varje golfklubb måste ta eget ansvar att bedriva verksamhet utefter de regler och lagar samt riktlinjer som finns. Klubben måste också göra en egen riskbedömning och organisera verksamheten därefter. Vi ska alla jobba för att minska smittspridningen i samhället.Ordningslagen och fredagens beslut om max 50 deltagare
Sällskapsspel är inte tävling eller uppvisning. Ordningslagen gäller inte men klubben ska följa Folkhälsomyndighetens råd och riskmallar.
 När det gäller tävlingsverksamhet så skiljer SGF på tävlingar för inbjudna, eller med krav på medlemskap i arrangörsklubben, som inte omfattas av ordningslagen, men klubben ska fortfarande följa Folkhälsomyndighetens råd och riskmallar. Det innebär bland annat ingen publik.
Tävling öppen för fler än enbart medlemmar i arrangörsklubben omfattas av ordningslagen. Max 50 deltagare. Ingen publik.

Övriga rekommendationer för att minska smittspridning

Öka informationsflödet till startande inför tävling med förebyggande och riskminimerande åtgärder.
  • Uppmuntra till uppdelade transporter. Undvik kollektiva färdmedel.
  • Överväg att ange ankomsttid till banan i förhållande till starttid.
  • Arrangörer bör ha dokumenterad planering för hantering av ev. spelavbrott.
  • Handdesinfektion bör finnas utmed banan.
  • Använd de digitala hjälpmedel som finns för hantering av tävling och klubbverksamhet.
  • Arrangör av tävlingen följer tillfälliga tävlingsvillkor.
Mer info på: https://www.svenskgolf.se/artiklar/nyheter/20200328/nya-regeringsbeslutet-det-har-galler-for-golftavlingar-i-sverige/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar