torsdag 2 maj 2019

Regelträff med GGA


35 golfare fanns på plats när GGA på Håkan Hanssons initiativ anordnade en regelträff och med klubbens nestor i regler Robban Ekenberg fick de närvarande en duvning i dels gamla men framförallt de nya reglerna.
 Reglerna har kommit för att göra spelet för oss enklare och snabbare, inte kanske själva slåendet med längre och precisare slag, men däremot för oss "vanliga" spelare fler lättnader vilket gör det troligtvis att spelet går fortare.
Eller vad säger man om att få droppa sig ur en bunker om man tycker att det är besvärligt. Helt okej men det kostar två slag (kanske bättre att gå den där bunkerkursen i alla fall).
Pluggad boll i sitt eget nedslagsmärke får man nu ta upp och droppa utan plikt och det gäller hela spelfältet alltså även i ruffen. Kom bara ihåg att markera den först.
Nytt är också att det inte kommer att finnas sidovattenhinder eller vattenhinder. Nä dom ska inte bort från banan däremot kallas det för pliktområden och med det annorlunda droppningar i framtiden. Apropå droppning så ska man göra det i knähöjd från detta år. Det  för att det inte ska bli så många feldropp genom att bollen rullar iväg.
Det finns många regler som gör det lättare för oss, så en rekommendation är att se på Svensk golfs webbsida där finns många fina tips, eller varför inte gå en regelkurs. Ett stort tack till Robban, Håkan och Bengt Arne, som för GGA:s räkning fixade fram både kaffe och en smaskig god macka,synd att ni inte var där! 

Hälsar Lars-Börje 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar