onsdag 9 maj 2018

Rapport från GGA golfresa Enköping 2018

Kl 07.30 på Måndag morgon startade färden mot Enköping i ett underbart soligt väder.
Efter första inpackningen av golfbagar m.m. tog vår chaufför Tommy Hammarstrand i ratten och styrde kosan mot Iggesund där ytterligare några spelare äntrade på och ytterligare ett stopp vid Njutångers folkets Hus där de två sista klev på, och nu var vi 35 spelare på bussen.
Redan i bussen var stämningen hög och förväntansfull om det var det vackra vädret eller om den stundande golfspelet låter var osagt men många av resenärerna var det nog första utomhus spel för denna säsong .Lars Börje hälsade alla välkommen och hoppades på en trevlig resa.
Efter det sedvanliga snacket och upptagningen av betting 2 x 20 av Lars- Börje gick färden ner mot Uppsala där vi tog en liten paus där vissa fikade och andra sträckte på benen,
och färden gick vidare.
Väl framme i Enköping fick vi ett hjärtligt välkomnande av en trevlig tjej Veronica Cervin som var banans pro och som tillsammans med Niklas Sjöberg stod för hela arrangemanget för oss.
” Varsågod här är startkorten klara och här får ni polletter till ranchen, Lunchen serveras kl 11.30” Vi hade blivit förvarnad om att det var 3-4 provisoriska greener och att två bilbehövande spelare inte fick tillgång till bil ,men det ordnade sig ändå Veronica sa att speciellt för oss har de släppt bilförbudet snacka om tillmötesgående.
Och vilken lunch kanongott pocherad torsk med tillbehör, en kopp kaffe. Därefter börjad spelet.
Med en underbar värme och sol slog vi ut kl 13.00 och det sades att banan var inte fullt utväxt och därför var det lägesförbättring. Vilket inte behövdes allt för många gånger, för oss norrlänningar var det helt okej. och de få greener som var provisoriska var det heller inga problem för oss eller var till nackdel. Efter första dagen blev det en kaffe och bulle på golfrestaurangen för alla (ingick i arrangemanget).
Därefter tog vi färden till Hotellet i Enköping där vi snabbt blev omhändertagen med ett kuvert med våra namn och nycklar, snabbt upp på rummen och en välbehövlig dusch efter dagens varma spel. Några drack en kall läsk innan middag 20.30.
Även här en kanon middag med snabbt serverat och där en del fick fisk och andra Kött gott, gott.
Prisutdelning gjordes vid middagen där närmast hål ett bollpaket gick till Ola Bryngelsson (han var den enda noteringen) Segern första dagen gick till Stig Svedberg på fina 71 slag, därefter Bengt Sjöberg, Kåge Pettersson,Gunnar Andersson och Leif Höglind fick penningpriser
Avslutning med en liten enkle dessert ,tack kocken. Efter maten lite snack och umgänge men de flesta sov nog redan kl 23.
Dag två avresa kl 08.15. I tid framme vid banan åter välkomnande av Veronica med klara scorekort och polletter ut på ranchen och slå er trötta!! Alla gick ut kl. 9.30 då vi fick kanonstart. Efter rundan blev det lunch och prisutdelning. Bengt Sjöberg vann dag 2 på 71 slag och tog genom det hem segern individuellt. Vid hemresan var flera riktigt trötta så det var rätt så tyst i bussen efter två trevliga dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar