onsdag 17 januari 2018

Golf som avdragsgill friskvårdsförmån

Svenska Golfförbundet (SGF) har nu meddelat att man kommer att inleda en dialog med Skatteverket kring reglerna som börjar gälla den 1 januari.
Man kommer börja sprida informationen under de verksamhetsseminarier man håller på 22 orter runtom i Sverige med start tisdag 16 januari.
Så här skriver Roger Andersson på Svenska Golfförbundet för att tydliggöra konsekvenserna av beskedet:
” Golf är fullt ut avdragsgill som friskvårdsförmån för arbetsgivare. Alla arbetsgivare är godkända men personen som tar emot friskvårdsbidrag måste vara anställd. Egenföretagare – driver firma – får inte göra avdrag för motion eller friskvård.
En förutsättning är att all personal erbjuds förmånen, dvs att spela eller lära sig spela golf.
Det maximala avdragsbeloppet är 5 000 kronor per år. Det spelar ingen roll om den totala spelkostnaden överstiger denna beloppsgräns, understiger den eller är uppdelad i flera mindre belopp.
Det måste vara någon form av spelavgift, medlemsavgift är ej avdragsgill. Något golfklubbar bör tänka på i sin kommunikation/marknadsföring.
Förutom spelrättsavgift är även lektioner, greenfeeavgifter, egen träning på driving range, golfutbildningar och nybörjarkurser avdragsgillt. Men det är inte all greenfee som är avdragsgill. Det finns en gräns vad som anses vara motion av enklare slag, under 1 000 kronor.”

Kom ihåg:
Det är fortfarande upp till arbetsgivaren om företaget vill acceptera golf eller andra aktiviteter som förmån.
Personlig tränare är inte avdragsgill förmån.
Tränings- och motionsredskap är inte avdragsgillt.
Deltagaravgift i tävlingar är inte avdragsgillt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar