fredag 13 maj 2016

GGA till Lindö 2016.


Kl 07.00 var Bussen Härjedalingen packad med golfspelare och på väg Söderut, med första anhalt Preem i Iggesund för att hämta 7 spelare till för att göra nästa stopp i Njutånger där tre förväntansfulla spelare klev ombord.

Nu var det 37 spelare i bussen inklusive vår eminente chaufför Tommy Hammarstrand .Vi saknade en och det var Per-Arne Berg men han var redan på plats på Lindö GK. Så det var bara att köra.

Efter en het resa med ca 25-30 graders värme i Bussen gjordes ett litet stop utanför Uppsala där de flesta tog en enkel fika som deras fruar hade skickat med. Det fanns några enstaka som hade gjort fikat själva.
Väl framme i Lindö kom en mycket trevlig överraskning för när bussen stannade stod det två galanta Damer/tjejer och serverade kallt isvatten med en smak av citron, vilket var trevligt, samtidigt fick vi våra rumsnycklar (perfekt). En del tog tillvara tiden med en stunds avslappning några minuter innan vi alla träffades i restaurangen för en förbeställd lunch. Upp på rummen ytterligare lite slöande för de flesta medan reseledaren for som en skållad råtta för att fixa score-kort och ordna med startlistor m.m. Men även han fick en stunds vila, innan ombyte och för några hägrade ranchen för uppmjukning. Vissa tyckte det räckte med puttinggreen och somliga tog en kopp kaffe.


Väl ute på första banan Lindö Dal som för några var första rundan för året och andra som varit utomlands några veckor, och det märktes. Banna var för säsongen rätt bra fast det saknade lite uppväxande gräs här och var. Greener var lite ojämna för årstiden men fullt speldugliga och däribland varierade resultaten. Första dagens segerherre var Håkan Bergström som gick runt på 71 slag netto. Tvåa var Jan Ahnfeldt på samma resultat men med ett sämre hcp. Trea kom Leif Höglund på 72, hårt i toppen. Efter spelet första dagen var det fritt fram på Relexavdelningen med bubbelpool och bastu och kanske en och annan ”läskedryck” slank ned efter en varm och trevlig runda. Vid 20- tiden samlades alla för en tvårättersmiddag med en toast som förrätt och en god Ryggbiff som huvudrätt. Vid Middagen förrättades även prisutdelning till de 7 bästa för dagen. Kvällen flöt därefter på och det samlades och snackades om livet och dagens spel på olika rum och det verkade som alla trivdes.
Dag två började med en frukost från kl 07.00 som några var snabba för att hinna med en timme på rangen eller vila innan spel. Alla måste checka ut före start och idag gällde kanonstart med start på Hål 1 och bakåt till hål 14. Dagens bana var Lindö Park som var en omväxlande bana. Hål 1-9 med rätt mycket vatten som fick besök av enstaka bollar från Hudiksvall och 10-18 mer omväxlande parliknande bana en trevlig bana, som jag uppfattade trevlig ,men smolk i glädjebägaren var att det var inte lika snyggt kring tees, på grund av slängda peggar m.m. Spelet flöt på mycket bra och med kanonstart kom nästan alla in samtidigt, för en skön dusch och ombyte före lunch samt prisutdelning.
Vi började med prisutdelning för lagen där vi hade ett pris till det lag som de fyra bästas resultat för bägge dagarna räknades ihop och blev lagets resultat. Lag C som bestod av Staffan Barås, Håkan Bergström, Mats Kling, Gunnar Andersson och Vincenzo Stagliano fick ihop 624 slag och gick segrande ut tätt följd av Lag F på 632 slag.
Dagens Individuella segrare var Bengt Sjöberg på 72 slag och som tvåa överraskningen Lars-Börje Hellberg på 73 slag . Trea var Håkan Bergström på 75 och ytterligare överraskning Gunnar Månström som fyra på 75 slag.
Två dagars individuellt spelande var den sammanlagda resultatet mycket jämt där fyran Leif Höglund slog 148 slag trean Jan Ahnfeldt även han 148 slag tvåan Bengt Sjöberg på 147 slag. Men sammanlagd segrare över två dagar var förra årets segrare Håkan Bergström som slog 146 slag och för det fick Håkan några bollpaket och ett Diplom, bra jobbat Håkan. Efter sedvanligt segertal var det dags för inpackning i bussen för färd hemåt och denna gång utan paus.
Efter en föredömligt rattande av Tommy H landande vi i Hudiksvall vid 20.30 tiden och ut gick ett antal nöjda GGA:are som såg fram emot nästa resa vilken blir i sommar den 5 juli och med det tackar GGA alla deltagare.

 Enda Birdien?

Vid pennan Lars Börje


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar