torsdag 29 oktober 2015

Info från GH Veterantours möte i Tönnebro den 27 oktober.

           Jag deltog i distriktets möte och följande punkter var upp på dagordningen.

    Årets seriespel har i princip fungerat bra. Regnväder medförde att reservdag tillgreps. Vid denna (den 14/9) blev begynnande mörker besvärande för de sist startande; dock noterades alltför långa rondtider.
Beslutades att kl.15.00 som sista starttid behålles, men den kan tidigare-
läggas om risk för mörker bedöms föreligga. Gäller för spel i september.
Resultatrapporteringen har ej fungerat i enlighet med instruktion i manualens punkt 10. T.ex. gäller lagresultat i båda klasserna samt att resultatlistor krävs såväl för brutto- som netto-resultat i A-klass.

    De närvarande klubbarna sade att de alla var intresserade att arrangera två deltävlingar under 2016 (A- resp.B-klass)

    Noterades att speciellt A-klassen har jämförelsevis lågt deltagande vid spel i Ljusdal. Dock beslutades att 7 deltävlingar spelas också under 2016. 
    Av 7 deltävlingar skall de 5 bästa inräknas i slutresultatet avseende placeringspoäng.

    Manualen.
# Det har indikerats att åldersgränser för herrar 55 och 65 skall ändras till 50 resp 60 år inför kommande säsong (EGA-beslut) och att SGF skall följa detta. Någon SGF-bekräftelse avseende denna ändring har vi ingen kännedom om.
Beslutades att när SGF informerat om vad som skall gälla skall distrikt-styrelsen besluta om eventuell ändring av hittills angivna åldersgränser.
# Efter längre diskussion beslutades att senaste tidpunkt för anmälan till
deltävling 2016 blir onsdag kl.23.59 veckan före tävlingsdag.
# Efteranmälan till deltävling får ske innan startlista är gjord. Beslutades att normal anmälningsavgift gäller i sådana fall. Beslutades även att efteranmälan kan ske även efter publicerad startlista om det finns ledig plats i startlistan
# Ett förslag om att ge 1 poäng för deltagande i en deltävling förkastades.
# Ett förslag om att införa slaggolf i A-klassen förkastades eftersom det skulle innebära att open-tävling då inte är möjlig.

    Diskuterades varför en deltävling alltid har spelats på måndagen direkt efter midsommarhelgen. Många spelare är kanske bortresta denna helg vilket gör efterföljande måndag mindre intressant för spel. Enda realistiska möjligheten att ändra, medför att före midsommar måste två deltävlingar spelas veckorna efter varandra. Beslutades att frågan får diskuteras på kommande TK-möte som är beslutsmässigt i frågan.


    Allan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar