torsdag 31 januari 2013

Damer och golf 1902

Följande utdrag finns att läsa i Ny tidning för idrott, julen 1902.

"Månget parti för livet har bestämts på en golfbana. Förälskelsen kan till och med gå så långt att åstadkomma ett tvåmannaspel mellan en ung dam och hennes tillbedjare. Enligt kärlekshistorierna glömma de då bort att markera slagen och göra upp saken i lä om en kulle eller i någon gräsbevuxen sänka. Till och med en sandgraf förlorar sin fasa, då de, sittande på dess kant, bekänna den ljuva plågan för hvarandra.
Intet under således att golf blifvit så populärt bland de unga damerna. Ett uppvisningsspel i golf af några mästerskapsspelare följes av en lysande samling af skönhet och hänförelse. Det täcka könet, smyckadt i olikartade färgrika dräkter, kritiserar så frimodigt som vore de alla kännare. De applåderar sina favoriter och de bliva missnöjda över någon motsägelse rörande deras omdöme om spelet. 
Och detta är upplivande och hälsosamt, särslildt för de unga. Gifta damer torde däremot hafva andra plikter än att ströva omkring på golfbanorna och deltaga i tävlingar. Men för de unga är golf bästa nöjet och bättre än något annat spel. Därför, må golfspelet länge blomstra och spridas över världen! Och dess framgång är viss, när det så allmänt, så entusiastiskt och så glänsande som nu befordras av det täcka könet."

Törs ni visa det sista stycket för fruarna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar