fredag 28 oktober 2011

Rolf Larsson i Spanien

Lite information från Spanien

Vi var nere i Spanien i två veckor i oktober, närmare bestämt i Nerja som ligger ca 5 mil uppåt kusten från Malaga. Där finns två banor i närheten Baviera och Los Moriscos. Av dem är Baviera den klart bästa, kuperad med vatten i spel på flera hål och delvis utsikt över Medelhavet pris 57 Euro. Los Moriscos ligger mellan husen i ett område nära havet. Banan är platt lite enformig och inte speciellt spännande, den är också lite billigare (har glömt priset).

Cirka 12 mil uppåt kusten i Almeria ligger ett område där blad annat Nordpoolen.nu säljer långtidsresor 1-6 mån. För att se hur det såg ut där så åkte vi upp två dar och spelade två av banorna.
Vi bodde på Mar-y-golf ett av de tre lägenhetshotell i Roquetas De Mar som man använder och spelade Club de Golf Playa Serena, en fin anläggning med ett pampigt klubbhus och utmärkt kondition på banan med vatten i spel på många hål. Däremot tyckte vi att banan var lite trist eftersom den var helt platt. Här var många svenskar som förlängde sommaren med sol och 25 grader när vi var där. Ett trevligt område med många restauranger och affärer och lång playa.
Nästa dag åkte vi ca 4 mil på andra sidan Almeria där golfbanan Alborán ligger i El Toyo.
Banan har böljande fairways med utsikt mot havet, en klart trevligare bana. Klubbhuset är ganska spartanskt liksom serveringen. Boendet här i lägenhetshotell är säkert bra men det fanns inte mycket annat däromkring.
Den tredje banan som ingår i Nordpoolen La Envia tittade vi inte på. Den ligger ovanför motorvägen upp emot bergen och lär vara väldigt kuperad, golfbil rekommenderas.

Rolf och Karin Larsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar